Chat with us, powered by LiveChat
Tilbake til aktuelt

Hvorfor velge Magento 2 til din nettbutikk?

Magento 2 er den etterlengtede etterfølgeren til Magento 1: Et av verdens ledende nettbutikksystemer.

Med Magento 2 kan man gjøre alt som forventes av en moderne nettbutikk. Og det Magento 2 ikke kan gjøre fra starten, utvikler vi spesielt for deg, slik at det passer akkurat til deres behov.

Hvem passer Magento 2 til?

Magento 2 kan tilpasses behovene til de fleste selskaper, og Magento 2 fungerer godt for både B2B nettbutikk og B2C nettbutikk og fungerer like bra i alle bransjer. Magento 2 passer best  hvis du er ambisiøs i din tilnærming til e-handel og vil bygge en seriøs online virksomhet.

Mindre selskaper, med et begrenset behov for online salg, anbefaler vi imidlertid ikke alltid å bruke Magento 2, da det er et krevende system, som i noen tilfeller er for tungvint for en liten bedrift. Da kan det være bedre med Wordpress/Woocommerce eller Shopify. 

Er Magento 2 det beste valget for oss?

Hvorvidt Magento 2 er for deg eller ikke, avhenger av en rekke parametere.

Opplever dere at ett eller flere av følgende utsagn passer for dere, kan noe tyde på at Magento 2 var et godt valg for din virksomhet:

 • Vi trenger en stabil og grundig testet nettbutikk
 • Vi har mer enn 100 varenumre
 • Vi føler at vi har vokst ut av Shopify, WordPress (Woocommerce) eller andre mindre systemer
 • Kvaliteten på vår kommende nettbutikkplattform er viktigere enn å få den til en lav pris
 • Vi ønsker å kjøre en rekke forskjellige nettbutikker i en nettbutikk
 • Vi har mange komplekse produkter, med mange varianter og versjoner
 • Vi kan se fordelen i Open Source - så vi eier løsningen vår og kan tilpasse den kontinuerlig
 • Vi har flere lagerlokasjoner og må holde oversikt over disse
 • Vi trenger en jevn og robust integrasjon med vårt ERP-system

Er Magento 2 stabilt?

Magento 2-plattformen er basert på 13 år (grunnlagt i 2007) med konstant utvikling og forskning fra hundretusener av aktive Magento-nettbutikker. Bak Magento 2 ligger Adobe Systems (kjent fra å ha laget blant annet Photoshop og Illustrator) og det har tidligere vært eid av eBay.

Det er uten tvil et av de mest brukte e-handelssystem, og Magento har en markedsandel på 20% av de 1 million største nettstedene ifølge Alexa.com.

Utprøvet og gjennomtestet

Da Magento 2 kom ut for noen år siden, hadde det en rekke barndomsplager - slik det gjerne er med ny programvare. Disse er nå fikset og testet gjennom flere nye versjoner. Med Magento 2 får du en bedre struktur, en raskere nettbutikk, nye smarte funksjoner og et bredt spekter av andre fordeler som et profesjonelt e-handelsselskap kan ha glede av.

Forgjengeren til Magento 2, Magento 1, ble ikke lenger støttet fra juni 2020, så hvis du planlegger å bruke Magento som hjørnesteinen i e-handelsaktivitetene dine, er det uten tvil Magento 2 du bør begynne med.

Hvis du allerede er på en Magento 1-plattform, kan vi anbefale deg å bli oppdatert til Magento 2 snarest, og vi kan hjelpe dere med dette. 

We Made hjelper deg med den beste løsningen for deg og din nettbutikk

Hva kan Magento 2 gjøre?

Magento 2 kan gjøre alt du forventer fra en moderne nettbutikk. Listen er nesten uuttømmelig, og dermed opplever vi sjelden at bedrifter ikke oppfyller deres behov.

Hva er fordelene med Magento 2?

Det er en rekke åpenbare fordeler med Magento 2 i forhold til Magento 1. Enten du er programmerere, e-handelsspesialister, superbrukere eller nybegynnere på Magento 2, vil Magento 2 gjøre dagen enklere. Nedenfor vil jeg prøve å liste opp noen av fordelene som kundene nevner mest:

 • Ny brukervennlig backend
 • Grensesnittet til administrasjonspanelet er forbedret betydelig. 
 • Det er rett og slett både mer intuitivt og lettere å jobbe med.

Den forbedrede brukervennligheten kombinert med at administrasjonspanelet også fungerer bedre på både mobil og nettbrett, gjør at du kan gjøre mer, raskere. Også når du er på farten.

Magento 2 er raskere

Magento 2 er raskere enn Magento 1. I praksis betyr dette at du vil oppleve en bedre konverteringsfrekvens og en bedre brukeropplevelse. Du vil få mer fornøyde kunder som får en bedre opplevelse av å bruke nettbutikken din.

Magento 1 støttet ikke helsides caching og (som utgangspunkt) kunne ikke håndtere et veldig høyt antall transaksjoner på kort tid. Det kan Magento 2. Dette betyr at den er enda mer klar for et stort antall besøkende og stor belastning, noe som betyr at selv de største nettbutikkene kan benytte seg av Magento 2.

Magento er utbredt

Magento 2s utbredelse over hele verden betyr at det nå er mange IT-selskaper som kan drive din Magento 2-nettbutikk. I tillegg til dette er Magento 2 skrevet på programmeringsspråket Php, som også er utbredt over hele verden. Vær imidlertid oppmerksom på at Magento 2 krever dyktige Magento-utviklere, da det er krevende å kode. Det er mange krav til koden, så det krever en betydelig mer erfaren programmerer enn f.eks. utvikling for WordPress eller andre enklere systemer.

Profesjonelle programmerere elsker Magento 2, da det følger veldig strenge kodekrav, noe som gjør at alt fungerer som det skal.

Har du spørsmål om Magento 2? Snakk med oss i We Made.

Dyktige programmerere elsker det!

Hele kodearkitekturen er redesignet fra Magento 1 til Magento 2. Dette gjør en oppdatering fra Magento 1 til Magento 2 litt komplisert. Men når du kommer inn i Magento 2, vil du oppleve en rekke åpenbare fordeler. For eksempel var det tidkrevende å finne feil og teste i Magento 1. Spesielt hvis du har en stor og kompleks nettbutikk, kan dette være et stort problem.

Magento 2 har langt bedre kodearkitektur

Kodearkitekturen blitt fullstendig redesignet fra Magento 1 til Magento 2. Filstrukturen er forenklet for begge temaer, extensinos og en rekke andre moduler i Magento 2. Som et eksempel var koden for en gitt Magento-utvidelse i en rekke forskjellige mapper i filstrukturen. Dette er avgjort i Magento 2. Her er alle filene for en utvidelse i samme mappe. Dette gjør det lettere å fjerne og endre en modul.

Enklere å oppdatere regelmessig

Den forbedrede kodearkitekturen gjør det også lettere å oppdatere de interne versjonsnumrene til Magento 2. Dermed vil en oppdatering fra f.eks. Magento 2.0 til 2.1 være mye enklere enn en oppdatering fra Magento 1.7 til 1.8. Dette vil gjøre det lettere å holde Magento 2 oppdatert.

Bedre ERP-integrasjon

Som eiere av nettbutikker er du ofte avhengig av at Magento blir integrert med andre løsninger. Dette kan for eksempel være integrering mdd økonomi eller ERP-systemer. Noe av det vi ofte gjør er Magento og Visma eller Dynamics Navision-integrering. Her har Magento 2 et godt utviklet API, som gjør det robust og enkelt å flytte data mellom de to systemene.

Magento 2 har bedre kasse

Som standard kommer den nye versjonen med bedre utsjekkingsfunksjonalitet. Dette betyr at du som hovedregel vil få bedre konverteringsfrekvens og mer salg. Blant annet har Magento har gjort gjesteutsjekking standard, slik at brukerne dine ikke blir så mye om å måtte opprette en bruker.

I tillegg er opplevelsen forbedret med Js og en rekke andre tiltak. Der Magento 1 lett kan justeres for å fungere bra, finner vi generelt at Magento 2 gir færre problemer og bedre konverteringsfrekvens i kassen.

Rapportering i Magento 2

Den nye plattformen gir avansert rapportering om salgstall, frakt, bestselgende produkter og mye mer. Her er muligheten til å tilpasse rapportene for hver enkelt bruker og lage et dashbord som passer akkurat ditt firma. Dette gjør det lettere for deg å se nøyaktig hvordan Magento 2-nettbutikken din fungerer, og bruke den til å ta beslutninger fremover. Disse innsiktene kan selvfølgelig kombineres med Google Analytics-data eller data fra økonomi- / ERP-systemene dine.

Sikkerhet og skalering i Magento 2

Som nevnt har Magento 2-hastigheten blitt bedre sammenlignet med Magento 1, men det er også gjort en rekke andre forbedringer for å gi bedre sikkerhet, samt hastighet og skalerbarhet.

Magento er åpen kildekode

Magento er basert på åpen kildekode. I praksis betyr dette at den faktiske kilden bak Magento 2 - det vil si koden - er lisensiert slik at Adobe (selskapet bak Magento 2) tillater brukere av systemet å modifisere og distribuere Magento 2. I praksis betyr dette at vi for eksempel som et byrå må modifisere og selge våre egne tilpasninger av Magento 2.

For deg som kunde betyr dette at du kan få Webshop tilpasset til å dekke akkurat dine behov. Dermed er du ikke begrenset av hva Magento kan eller ikke kan. Magento 2 tilbyr en rekke innebygde alternativer - mange alternativer til og med. Men hvis disse funksjonene ikke er nok, kan du når som helst ansette et byrå for å utvide mulighetene.

Gode ​​utvidelser gir verdi

En av de store fordelene er de mange Magento-utvidelsene du kan bruke til å utvide Magentos funksjonalitet. Da plattformen ble utgitt for noen år siden, var antallet gode utvidelser / utvidelser begrenset. Dette har heldigvis endret seg nå. I dag har de aller fleste store Extensions-hus kommet med Magento 2-utvidelser for alle de populære modulene.

Er Magento 2 vanskelig å bruke?

Både ja og nei. Det er intuitivt strukturert og brukergrensesnittet er veldig fornuftig strukturert, men Magento kan gjøre mye. Det betyr også at det fra starten kan være litt overveldende å bruke og Magento 2 tar tid å lære seg å bruke riktig. Til gjengjeld lover vi at du vil elske systemet når du lærer deg å bruke det.

Kontaktskjema

Takk! Din beskjed er sendt :)
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)

Vinn en nettside!

Takk! Du er nå med i konkurransen om å vinne en nettside til verdi på 100.000 kroner!
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)

Kontaktskjema

Takk! Din beskjed er sendt :)
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)