Chat with us, powered by LiveChat
Tilbake til aktuelt

Jan-Petter, 0x24 år og Senior utvikler hos We Made

Hvordan er en typisk arbeidshverdag for en utvikler hos We Made? Hva slags kode skriver vi, hvilke prosjekter jobber vi med, hva er vanskeligst å jobbe med og hva er det beste med å være utvikler hos oss?

Vi møter Jan-Petter hjemme i Halden, den eneste byen som er nevnt i Nasjonalsangen vår. I dag sitter han på hjemmekontor, men dette er ikke en “hjemme hos spalte” med julepysj og fyr på peisen. Vi tar en sterk kaffe og går rett på sak, for hvordan er det egentlig å jobbe som utvikler hos We Made?


Det er faktisk ikke de supre kollegaene, de kule kundecasene, den gode humoren, det raust fylte kjøleskapet, eller de gode lunchene til Kari. Det er friheten og ansvaret vi får oppe på alt sammen, sier Jan Petter. 


Innleid utvikler

Jan-Petter startet sin karriere hos We Made for over 2 år siden, det første året var han innleid før han ble fast ansatt. Han har en fartstid som utvikler i 20+ år, men har hacket for betaling de siste drøye 15 årene. Utdannelsen har han fra Høgskolen i Østfold innen Informatikk og automasjon, og mange år med jus på Universitetet i Oslo. Det er ingen skam å ha både lov og orden på CV’n, si!

Som 10 åring begynte han å leke med gamle datamaskiner og ramlet etterhvert borti Basic og Pascal før det ballet på seg utover med koding i tenårene. 

– Jeg har alltid vært hacker-typen som plukker fra hverandre ting eller prøver å brekke noe for å finne ut hvordan det funker. 

En variert arbeidshverdag

Hos We Made er arbeidshverdagen variert, og det er definitivt ikke bare kode. Jan-Petter starter dagen med å sjekke om planene for dagen må revideres, evt. drøfte problemstillinger med kollegaer. 

Hva gjør du egentlig i løpet av en dag?

– Av og til begynner jeg litt tidligere for å få inn ekstra tid på den mest effektive siden av dagen (før lunch). Gjennom dagen får jeg som regel noen avbrekk med ting som dukker opp eller møter, men alle er flinke til å respektere hvis man er i flytsonen. Jeg avslutter gjerne dagen med å gjøre forefallende ting som opprette/gjennomføre PR’er, sjekke prosjektplan/Jira mv.

Akkurat nå om dagen jobber jeg mest med kodebasen til og samspillet mellom de ulike mikrotjenestene i den moderne plattformen vår.

Språk er (nesten) irrelevant i disse dager

Det finnes flere spennende språk, rammeverk og teknologier i dagens samfunn. Hva synes du er de mest spennende språkene, rammeverkene eller teknologiene om dagen?

– Jeg syntes at det er kult at språk nesten er irrelevant i disse dager, men ønsker å løfte frem TypeScript, WebAssembly, OpenSwoole, FastApi, Google Cloud Run og PubSub.

OpenAPI/spec, multi threaded kode og serial/IP-software-bridge

Det er flere prosjekter og kode som Jan-Petter er stolt av å ha vært en del av og ha laget. Hva er du mest stolt av å ha laget?

– Jeg er kanskje aller mest stolt av å være med på de prosjektene hvor vi er flere utviklere som jobber på hver vår kant/med ulike komponenter og hvor OpenAPI/spec er det eneste vi har å jobbe etter til å begynne med – også klarer ting å snakke med hverandre etterpå! 

Av egne ting er jeg, på prinsipielt grunnlag, stolt av all multi threaded kode som fungerer som forventet, f.eks. koden som registrerte flere hundre løpere på et mosjonsløp tidligere i høst, eller en serial/IP-software-bridge jeg skrev for noen år siden.

Realistiske estimater

Det er ingen hemmelighet at utviklere alltid har nok å gjøre, ingen kjeder seg. Det er alltid nok oppgaver i sikte. Det kan være vanskelig å estimere realistisk og å unngå å bli utbrent. Det blir mye sittestilling og mye ansvar, og det er det viktig å ha et bevisst forhold til mener Jan-Petter.

Hvordan forebygger du stress?

– Estimering finnes det teknikker for, og man blir bedre på det etterhvert, men samtidig er det alltid forhold man ikke rår over og ikke kan forutse. Når det er sagt så er det beste med å være utvikler hos We Made friheten og ansvaret vi får oppe på alt sammen. Da er det mulig å kombinere jobb og fritid på en sunn og bærekraftig måte. 

Trefelling, reise og flightsimming

Fremover har Jan-Petter lyst til å fokusere på TypeScript og utnytte serverless-mulighetene i GCP. Hvilke andre fritid- og fremtidsplaner har du?

– På det personlige planet ønsker jeg å bli flinkere til å lytte enn å skravle. Og ikke minst enda bedre på trefelling og ymse håndverk! Før pandemien fant jeg stor glede i å reise, og har ikke sett hele verden enda. Som mange andre så gleder jeg meg til å planlegge og reise igjen!

Av hobbysysler er jeg glad i elektronikkhacking, gaming og flightsimming, men har mindre tid til det enn før. Samvær med både familie og venner er godt egnet til å lade batteriene mine. Jeg er også aktiv i Odd Fellow.


3 kjappe
  • Oppsett: Windows/Ubuntu (WSL), Jetbrains IDE’ene, VSCode, Sublime. Bash.
  • Er mest produktiv med dette på øret: TheFatRat og 8bit som Dubmood
  • Ser på dette nå: Squid Game, Debatten og Dagsnytt 18

    Tusen takk til Jan-Petter for kruttsterk kaffe og en hyggelig prat!

Kontaktskjema

Takk! Din beskjed er sendt :)
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)

Vinn en nettside!

Takk! Du er nå med i konkurransen om å vinne en nettside til verdi på 100.000 kroner!
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)

Kontaktskjema

Takk! Din beskjed er sendt :)
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)
Audun Olsen

Har du lyst til å bli en del av We Made? Vi søker etter flere dyktige utviklere. Ring Audun for en uforpliktende prat, eller kontakt oss i kontaktskjemaet.

Audun

Leder Utvikling / Partner