Chat with us, powered by LiveChat
Tilbake til aktuelt

Hvordan komme i gang med video – og få den ut på internett og i sosiale medier?

Video er noe vi definitivt kommer til å se mer av på alle digitale flater i mange år fremover. Vi hjelper deg med filmproduksjon!

Her om dagen gikk jeg inn i nyhetsfeeden på Instagram, og hva så jeg der? Hele feeden min var fylt med filmsnutter og reels. 

Instagram Reels og TikTok har trendet en god stund, men nå står også den vanlige nyhetsoppdateringen for tur. Video blir prioritert og bilder blir mindre synlige. Google vil også prioritere innhold med video fremover. 

En økende trend

De økende trendene for bruken av lydmedier, video-medier og internett forsterket seg i 2020 viser undersøkelser fra SSB. Vi bruker mer tid på alle digitale medier enn noensinne før. 


51 prosent av befolkningen så på video- eller filmmedier i løpet av en gjennomsnittsdag i 2020. Det er en økning fra 43 prosent i 2019.


I sommer erklerte sjefen for Instagram, Adam Mosseri, at de ikke lenger skal være en bildetjeneste, men at de skal bli mer som TikTok og YouTube. Det er de nå på full fart til å gjennomføre. De har holdt ord, og det er jo ikke så rart, video selger og er et fantastisk verktøy innen markedsføring!


Skal vi tro trendene er dette noe vi definitivt kommer til å se mer av på alle digitale flater i mange år fremover. Dagens forbrukere har ofte kort oppmerksomhetsspenn, og da gjelder det å bruke video som kommunikasjonsmiddel.

Video på din nettside

En video kan være så mangt, det kan være alt fra branding av din bedrift med et filmteam til et webinar som publiseres på YouTube. Med video på din nettside, blir innholdet enda mer engasjerende for din målgruppe. 


Det er mange forskjellige måter å lage video på:

 • Opplæringsfilm
 • Informasjonsvideo
 • Animasjonsfilm
 • Opptak av webinarer
 • Intervjuer
 • Filming av en podcast
 • Firmapresentasjoner
 • Brandvideo


Fang oppmerksomheten

En film fanger oppmerksomheten raskere enn om du har et vanlig innlegg med kun tekst og bilder. Når du først har laget godt med film-materiell, så er det lettere å dele det videre i sosiale medier. Med videomarkedsføring i alle kanaler blir du synlig for din målgruppe!

Hva som passer best for din bedrift, kommer an på bedriftsprofil, type produkter og hvem som er din målgruppe. Her kan vår markedsavdeling rådgi på hva som er mest hensiktsmessig å gjøre. 

Fordeler ved å anvende video til sosiale medier

Når du benytter video til sosiale medier som markedsføringsmetode, vil du også kunne gi forbrukerne et bedre inntrykk av bedriften din, og produktene du selger. Levende bilder belyser fordeler og situasjoner bedre, vekke følelser eller være salgsutløsende. Alt etter behovet ditt. 

Rene tall og fakta

 • Innen 2022 vil video utgjøre mer enn 82 % av all forbrukertrafikk på internett.
 • 72% vil heller lære om et produkt eller tjeneste gjennom å se en video. 
 • 92% av de som ser en film er villige til å dele den med en venn. 
 • 90 % av dagens forbrukere mener at video til sosiale medier hjelper dem å ta avgjørelser. 
 • 65% bruker YouTube til å få hjelp med å løse problemer
 • Video til sosiale medier deles opptil 1200 % hyppigere enn tilsvarende tekst og bilder 
 • Ved å dele en morsom eller engasjerende video kan du med andre ord generere mange følgere fordi andre deler innlegget ditt videre. Slik blir det kunder av.

Denne listen kunne vært flere sider lang, poenget er:

Video som markedsføring selger som aldri før!

Ønsker du å selge produktene dine på en effektiv måte, er med andre ord film til sosiale medier et godt valg. Det gjelder for både B2B og B2C. 

Og du, ikke glem å optimalisere for mobil! 75% av all video blir spilt av på mobilen. 💥


Markedsføring + video = sant

Har du allerede en innholdsstrategi, så gjør det samme med din digitale videostrategi. Planlegg godt og optimalisert film-innholdet ditt til de rette kanalene. 

Er din målgruppe på Facebook, Instagram, SnapChat, YouTube eller TikTok? We Made kan hjelpe deg med å finne ut hva som passer best for akkurat din bedrift.

Les også - Vet du hva kunden dine ønsker å høre?»

Hva koster det å lage en film til markedsføring?

Prisen på film til nettsider og  sosiale medier varierer veldig. Det kommer an på hvor mange som må jobbe på prosjektet, om det er en animert video eller om man må ha med seg noen på sett, eller om man bare lager den helt selv. Hvor kompleks skal filmen være og hvor lang vil også spille inn på prisen. 

Lag deg allerede et budsjett for video som en naturlig del av markedsføringen din nå, så er du allerede godt i gang med å tenke en tidlig tanke om å lage en eller flere filmer til din bedrift. Et godt tips er å tenke volum. På denne måten får du mer for pengene! Vi kan planlegge å dekke oss inn med materiale til flere filmer, på den opptakstiden som er satt av- og på denne måten kan vi både klippe flere filmer, eller versjonere – slik har du videoinnhold for en lengre periode. 

Få hjelp til filmproduksjon!

Enten du trenger en animasjonsfilm, eller spillefilm laget med droner og kamerateam, gjelder det å finne et egnet filmproduksjonsselskap. Vi har lang erfaring med film, til både tv, kino, nettsider, og sosiale medier. Vi har også profesjonelle fotografer, som leverer filmer med høy kreativ og teknisk kvalitet. 

Vi har selvfølgelig også digitale markedsførere som hjelper deg med å få filmen(e) synlig i sosiale medier, og ut på de rette kanalene der din målgruppe befinner seg. 

Les også – innholdsproduksjon for Europris»

Ta kontakt med oss i dag dersom du ønsker mer informasjon om film til dine digitale kanaler. 

Kilder:

SSB

Biteable 

Kontaktskjema

Takk! Din beskjed er sendt :)
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)

Vinn en nettside!

Takk! Du er nå med i konkurransen om å vinne en nettside til verdi på 100.000 kroner!
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)

Kontaktskjema

Takk! Din beskjed er sendt :)
Ups! Her er det noe som ikke stemmer. Er e-posten din riktig? :)
Kaja Elise Sundbø Olsen

Trenger du hjelp med filmproduksjon? Da er Kaja den rett til å hjelpe deg, hun har lang erfaring fra filmproduksjonsbransjen som produsent.

Kaja

Leder nettsider og markedsføring